Muş Barosu'ndan Sağlık Çalışanlarına Destek

Muş Barosu'ndan Sağlık Çalışanlarına Destek

 

Muş Baro Başkanı Avukat Mehmet Zahit Söylemez, sağlık çalışanlara yapılan saldırıları kınadı.

Söylemez, yaptığı yazılı açıklamada, baro olarak her zaman sağlık çalışanların yanında yer alacaklarını bildirdi.

Söylemez, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Toplumun sağlıklı, uzun ömürlü olması ve verimli çalışması için sağlık hizmetleri yürütülür. Sağlık hizmetlerinin temel hedefi de sağlığımızın korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesidir. Ancak bu hizmetlerin yürütümü sanıldığı kadar kolay değildir. Günün 24 saati büyük sabır ve özveriyle görevlerini yapan hekim ve sağlık çalışanlarının, özverili çalışmalarını görmezlikten gelemeyiz. 24 saat fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına karşı, fiziksel ve sözlü olarak yapılan şiddet, gün geçtikçe artmaktadır. Baro olarak sağlık çalışanlarına karşı yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz."

Yılda sadece 14 Mart Tıp Bayramı'nda değil, sunulan fedakar ve özverili çalışmaların her an hatırlanması gerektiğini aktaran Söylemez, bu saldırıların çalışma şevkini kırmaması gerektiğini bildirdi.

İnsanlar var olduğu sürece sağlık hizmetlerine gereksinimin duyulacağına dikkati çeken Söylemez, açıklamasında, "Tüm bu nedenlerle, sağlık çalışanlarına yönelik insanlık dışı saldırıları kınarken, fiili ve sözlü saldırıların bir daha tekrar etmemesi dileğiyle, tüm sağlık çalışanlarının yanında olduğumuzu belirtiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Sabri Yıldırım

Anadolu Ajansı