ÖNCEKİ BARO BAŞKANLARIMIZDAN AVUKAT ŞERAFETTİN KAYA’YI EBEDİ YOLCULUĞUNA UĞURLADIK.
12.03.2022 tarihinde vefat eden önceki baro başkanlarımızdan Av. Şerafettin Kaya için 15.03.2022 tarihinde Muş Barosu Hizmet Binasında tören düzenlendi. Törene meslektaşları, dostları ve sevenleri katılım gösterdi. 

Törende konuşan Baro Başkanımız Kadir Karaçelik;

Sevgili dostlar, değerli meslektaşlar bugün büyük  bir kayıp büyük bir acı nedeniyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Asırlık çınarımızı, canlı hafızamızı, Kıymetli Baro Başkanımızı ebedi yolculuğuna  uğurlamak için dostlarıyla sevenleriyle bir aradayız. Şüphesiz ki her ölüm her kayıp, acıdır. Ancak bazı kayıpların yarattığı boşluk daha bir derindir. Yaşamı, derin anlamlara sahip olanların ölümü de derin boşluklar bırakır. İşte bugün böyle bir ismi uğurluyoruz sonsuzluğa. Üstadımız Şerafettin Kaya; Çetin ve zorlu geçen bir dönemin önce tanığı, sonra avukatı sonrasında ise maalesef mağduru olmuştur. Hak arama özgürlüğünün temsilcisi olduğu günden itibaren kendi fikir ve düşüncelerini cesaretle ifade ettiği gibi  başka insanların fikir ve düşünce hürriyeti hakkını da korkusuzca savundu. fikirleri nedeniyle yargılanan, mağdur olan insanların yanında durdu destek oldu. İnsanların adalete erişimi için elinden geleni, fazlasıyla yapmaya çalıştı. Dünyanın kötü şöhretine sahip 10 cezaevinden biri olan Diyarbakır cezaevinde insanlık dışı muameleye ve işkenceye maruz kaldığında yaşanan vahşeti ifşa etmek ve hesap sormak için “yaşamam gerekiyor” dedi ve direndi. Yurtdışına çıkmak zorunda kaldığında kendisine teklif edilen vatandaşlık teklifi için şunu dedi “ben sığınmaya gelmedim mücadele etmeye geldim” dedi. Son nefesine kadar direndi, çok ağır hastayken dahi yazdı bir dönemi bize aktarmaya çalıştı. Ve yazmak bir direnme bir mücadele biçimidir. Yüzyıllar sonra bile insani duruşu ve savunuculuk pratiği bizlere meşale olmaya devam edecektir. Dedik ya Muş Barosu olarak bugün acımız büyük ama gururumuz da büyük. Kendisiyle meslektaş, kendisiyle hemşehri olduğumuz için büyük bir gurur içerisindeyiz. Yine böylesi anlamlı bir yaşam çizgisi olan bir büyüğümün koltuğunda oturduğum için kişisel olarak da ayrı bir onur duyuyorum. Siz sevenleri, hemşehrileri ve meslektaşları onu son yolculuğunda yalnız bırakmadığınız için Muş Barosu adına sizlere şükranlarımı sunuyorum. Kendisine Allah’tan rahmet sevenlerine sabırlar diliyorum.

Baro başkanımızın konuşmasından ardından önceki baro başkanlarımızdan Av. Sait Sever ile Baromuzun eski üyesi ve Şerafettin Kaya’nın yol arkadaşı Av. Ruşen Arslan ve aile adına da oğlu Burhanettin Kaya birer konuşma yaptılar. Törenin ardından son durak camiinde kılınan cenaze namazı sonrası defin işlemi gerçekleştirildi.