STAJ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Tel: 0436 212 22 41 Belgeç: 0436 212 22 40

İnternet: www.musbarosu.org.tr  /  E-Mail: musbarosu@hotmail.com

STAJ KAYDI İÇİN İSTENEN BELGELER-

1. - 3 Adet Çıkış Belgesi veya Diploma Örneği (Noter Onaylı veya okul onaylı)
  2. - 3 Adet Kimlik Fotokopisi
  3. - 2 Adet Yerleşim Yeri Belgesi
  4. - 1 Adet Sabıka Kaydı (C. Savcılığından arşiv kayıtlı)
  5. - 1 Sağlık Raporu (Avukatlığı sürekli olarak gereği gibi yapmaya engel vücut ve akılca malul olmadığına dair resmi hastanenin veya sağlık ocağının uzman hekimliğince düzenlenmiş) sağlık Raporu ( durum bildirir tek hekim sağlık rapor formatın da ve AKLİ MELEKE , vücutça bir engeli olmadığı işaretli olacak!
  6. - 5 Adet Biyometrik Fotoğraf
  7. - SGK'dan alınacak kayıt tespiti ile ilgili yazı (4a-4b-4c kaydı yoktur diye yazı)
  8. - Kıbrıs mezunu olanlar için ayrıca ( ösym sonuç belgesi )

10. - Askerlik Tecil Yada Tehir Belgesi
      11.  - Muvafakatname ( 2. 6. aylık avukat yanı stajını yapacağı avukattan alınması gerekir )

12-  Takdimname ( en az 2 avukatın takdimi ) ( örneği aşağıda mevcuttur )

13-   Muvafakatname ( 2. 6. aylık avukat yanı stajını yapacağı avukattan alınması gerekir )  ( örneği aşağıda mevcuttur )

14-  132,30- TL MALİYEYE YATAN DAMGA VERGİSİ ALINDI BELGESİ.(9047 KODLU - 2022 yılı için geçerli rakam. Her yıl değişir)

takdimname örneği

BARO BAŞKANLIĞI’NA

MUŞ

..................... Üniv.Hukuk Fakültesi’nden ...../....../......... yılında mezun oldum. Avukatlık stajına kabul için gerekli niteliklere sahip olup, Baronuz nezdinde kalan stajımı yapmak istiyorum gerekli işlemlerin yapılmasını,

Saygılarımla arz ederim.

ADRES :                                                                                                ...................................................

Baromuz stajyer listesine yazılmak isteyen Stajyer Avukat ........................ yakından tanıdığımızı bildirir, kendisini takdim ederiz.

AVUKAT                                                                              AVUKAT

MUVAFAKATNAME ÖRNEĞİ ( 5 YILLIK KIDEM ŞARTI ARANMAKTADIR)

BARO BAŞKANLIĞI’NA

MUŞ

Baromuza Avukat stajyeri olarak kayıt edilmesini talep eden .............................. İkamet çerçevesinde yapılan araştırmaya göre, iyi halinin tespit edildiği, Avukatlık stajyerliği ile bağdaşmayan bir işte çalışmadığı ve Avukatlık yasasına göre uygun nitelikleri taşıdığı anlaşılmıştır.

Gereğini bilgilerinize saygılarımla arz olunur.

ADRES:                                                                             Muvafakat eden AVUKAT

Av.

SİCİL NO :