STAJ İÇİN GEREKLİ BELGELER

İSTENEN BELGELER

AÇIKLAMALAR

1- 5x6.5 cm ebadında vesikalık fotoğraf

4 adet özellikle arka fon beyaz olarak, düz cepheden  ve dişlerinizin görünmeyeceği şekilde, renkli ve cübbesiz olarak çekilmesi istenmektedir.

2- Tahkikat Raporu

Baroda Düzenlenecektir.

3- Takdim ve Askı kağıdı

1 adet istenmektedir.  Aşağıda Örneği Verilmiştir.
Tarafınızdan belirleyeceğiniz, Baromuza aktif olarak kayıtlı olan 2 avukat tarafından imzalatılması gerekmektedir. İmzalatılmadığı takdirde evrak kabul edilmeyecektir.
İmza atacak avukatlar için 5 yıl kıdem şartı aranmamaktadır.

4- Sağlık Raporu

1 adet istenmektedir. Avukatlığı sürekli olarak gereği gibi yapmaya engel vücut ve akılca malul olmadığına dair “resmi tabipliklerin (aile sağlık hekimleri, özel veya devlet hastaneleri, sağlık ocakları vb.) herhangi birinden alınacak” sağlık raporu.

Türkiye Barolar Birliğinin konu hakkındaki duyurusu için tıklayınız.

5- İkametgah veya Yerleşim Yeri Belgesi

1 adet istenmektedir. Yerleşim yeri belgesi e-devletten alınabilir.

Sadece Muş ikametgahı kabul edilmektedir.

6- Beyan Dilekçesi 1-2

Baroda Düzenlenecektir.

7- Staja Başlama Talep Dilekçesi Stajı Baromuzda yapmak istediğinize dair talep dilekçesi. aşağıda örneği verilmiştir.

7- Fakülte Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesi (2 ADET)

2 adet istenmektedir. Mezun olunan Fakülteden aslı gibidir onaylı suretinin veya noterden onaylı suretinin aslı ve 1 adet fotokopisi.
Belgeniz fakülteden onaylı alınmış ise; Öğrenci İşleri Dekanı, Müdürü, Şefi veya Yardımcıları yada Daire Başkanı ve Fakülte Sekreteri tarafından onaylanması gerekmektedir. Bu şekilde değil ise lütfen Noterden onaylatınız.
Belgeniz süreli olarak verilmiş geçici mezuniyet belgesi ya da ilgili makama olarak düzenlenmiş ise ruhsat aşamasında bakanlık tarafından kabul edilmemekte olup, staj döneminiz boyunca mezuniyetinize dair istenen şartlardaki belgenizi dosyanıza sunmanız gerekmektedir.  Ayrıca kapatılan üniversitelerin sadece noterden onaylanmış diploması kabul edilmektedir.
Yine ayrıca yurt dışındaki üniversite mezunlarının ek olarak diplomasının Türkçe noter onaylı örneği ile Yüksek Öğretim Kurulu’nca düzenlenen denklik belgesi ve fark ya da eksik derslerin tamamlandığına dair belge sunmaları gerekmektedir.
NOT:
-Yeni mezun olup, henüz diploma ve geçici mezun belgesi alamayanlar (diploma yerine) e-devletten temin edilen belgeden 2  adet getirebilir.İlgili e-devletten alınan belgenin noterden onaylatılmasına gerek yoktur.E-devletten temin edilen belgeden toplam da 3 adet getirilmesi gerekmektedir.

9- ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi ( Kıbrıs Mezunları için )

1 adet. E-devlet üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi sekmesini seçerek, "Sonuçlarım" kategorisinden ilgili evrağa erişebilirsiniz. NOT: ÖSYM sınavında kazanmış olduğunuz okulu gösterir belge istenmektedir.

10- Yüksek Öğretim Mezuniyet Doğrulama Belgesi

1 adet istenmektedir. E-devlet şifresi ile bu linkten alınabilmektedir.

11- Sabıka Kaydı

1 adet arşiv kayıtlı istenmektedir. Lütfen aldığınız belgede nüfus bilgilerinizin doğruluğunu kontrol ediniz.
E-devletten alınan sabıka kaydı kabul EDİLMEMEKTEDİR. Adliye ya da Kaymakamlıklardan alınabilir.
Staj süresinde veya öncesinde evlilik-boşanma, isim-soyisim, doğum tarihi, anne-baba adı gibi vs. nedenlerle nüfus bilgilerinde değişiklik olanlar için; güncel bilgilerinizle alınan sabıka kaydınıza ek olarak, değişiklik öncesi nüfus bilgilerinize göre de olacak şekilde adliyeden alınabilen arşiv kayıtlı sabıka kaydı istenmektedir.

12- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (2 ADET)

2 adet istenmektedir.Aile bilgilerini içerdiği şekilde nüfus müdürlüğünden ya da  e-devletten alınabilir.
Türk vatandaşlığından çıkıp mavi Karta sahip olanlardan ayrıca 1 adet noter onaylı mavi kart sureti istenmektedir.

13- 132.30.-TL. Damga Vergisi

Herhangi bir Vergi Dairesine 9047 vergi kodu ile yatırılabilir.

(İnternet üzerinden yatırıldığında e-dekont çıktısı kabul edilir.)

14- Sgk dökümü

1 adet istenmektedir. Ssk-4a, Bağ-Kur-4b ve Emekli Sandığı-4c- kurumlarına ait başvuru yaptığınız tarih itibariyle tescil kaydı tespiti bölümünden alınacak olan, aktif olarak kaydınızın olup olmadığını gösterir belge. Herhangi bir sgk müdürlüğünden veya https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kayit-belgesi-sorgulama linkinden alınabilir.

takdimname örneği

MUŞ

..................... Üniv.Hukuk Fakültesi’nden ...../....../......... yılında mezun oldum. Avukatlık stajına kabul için gerekli niteliklere sahip olup, Baronuz nezdinde kalan stajımı yapmak istiyorum gerekli işlemlerin yapılmasını,

Saygılarımla arz ederim.

ADRES :                                                                                                ...................................................

Baromuz stajyer listesine yazılmak isteyen Stajyer Avukat ........................ yakından tanıdığımızı bildirir, kendisini takdim ederiz.

AVUKAT                                                                              AVUKAT

MUVAFAKATNAME ÖRNEĞİ ( 5 YILLIK KIDEM ŞARTI ARANMAKTADIR)

MUŞ

Baromuza Avukat stajyeri olarak kayıt edilmesini talep eden .............................. İkamet çerçevesinde yapılan araştırmaya göre, iyi halinin tespit edildiği, Avukatlık stajyerliği ile bağdaşmayan bir işte çalışmadığı ve Avukatlık yasasına göre uygun nitelikleri taşıdığı anlaşılmıştır.

Gereğini bilgilerinize saygılarımla arz olunur.

ADRES:                                                                             Muvafakat eden AVUKAT

Av.

SİCİL NO :

staj başlama talep dilekçesi

MUŞ

................................... Üniversitesi Hukuk Fakültesinden .............................. tarihinde mezun oldum, staj için gerekli belge ve raporlar ilişikte sunulmuştur.

Gereğini saygılarımla arz ederim...............................

ADRES :                                                                                             adı soyadı

EKLER:

1- Mezuniyet Belgesi