MUŞ İLİNDEKİ KURAN KURSUNDA YAŞANAN ÇOCUK ÖLÜMÜNE İLİŞKİN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI…
BASINA ve KAMUOYUNA
03 Temmuz 2021 tarihinde, Muş İlinde faaliyet gösteren bir Kuran kursunun tuvaletinde kapı koluna asılı halde bulunan 12 yaşındaki M.H.Y. tedavi gördüğü hastanede 14 Temmuz 2021 tarihinde hayatını kaybetmiştir.
Öncelikle hayatını kaybeden çocuğun ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.
Basın ve sosyal medyada yer alan haber içerikleri üzerine; olayın meydana geldiği yerin Muş İli olması, mağdur ailenin oturduğu yerin ise Diyarbakır ili olması gözetilerek, söz konusu vakıa Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Muş Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından koordinasyon içerisinde takip edilmektedir.
Emniyet fezlekesi 14.07.2021 tarihinde Muş Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etmiştir. Muş Barosu yönetimi, dosyanın takibi ve bilgi edinmek için soruşturma savcısı ile 16.07.2021 tarihinde görüşme gerçekleştirmiştir. Yapılan görüşmede, soruşturma dosyası hakkında kısıtlama (gizlilik) kararı alındığı bu sebeple dosyanın içeriği hakkında bilgi verilemeyeceği hususu Muş Barosu yönetimine iletilmiştir.
Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Muş Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak, öncelikle kısıtlama kararının kaldırılması gerektiğini ve etkin bir yargısal faaliyette bulunulması hususunda soruşturma makamının yükümlülüklerinin bulunduğunu hatırlatır, kısıtlama kararının kaldırılması anından itibaren aşamalarda kamuoyuna detaylı bilgi verileceği hususunu bilgilerinize sunarız. 16.07.2021
Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi
Muş Barosu Çocuk Hakları Komisyonu