BAŞSAĞLIĞI

Diyarbakır Barosu’na kayıtlı olan meslektaşımız Müzeyyen Boylu dün doktor olan eşi tarafından sokak ortasında üstelik çocuklarının göz önünde 14 kurşunla öldürüldü.

Kadın meslektaşımız Müzeyyen Boylu, failden bir buçuk yıldır boşanmaya uğraşmış, bu süreçte iki defa fail tarafından kendisine öldürülmeye teşebbüs edildiği halde yargı organınca korunamamıştır. Muş Barosu olarak meslektaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.

Kadın cinayetlerinin önüne geçilebilmesi için koruyucu ve önleyici tedbirlerin arttırılması ve ülkemizdeki kadının yaşam hakkı ihlalleri de göz önüne alınarak kanıta ihtiyaç duyulmadan bu tedbirlerin uygulanması gerekmektedir. Tedbirlere aykırılık durumunda da yaptırımlar hayata geçirilmelidir.

Bu cinayetin işlenmesinin bir sebebi de kadın üzerinde her türlü hakkı kendinde gören, kadını bir özne olarak görmeyen erkek egemen bir zihniyetin ülkede hakim olmasıdır. Bu sebeple diğer kadın cinayetleri gibi bu cinayet de politiktir. Bu durumun değişmesi için kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, kadının haklar bazında kazanımlarının korunması, bu anlamda geriye gidilmemesi ve haklarının tartışılmaması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin eğitim sistemine hakim olması vs. sağlanması gerekmektedir.

Muş Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak kadın meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine, Diyarbakır Barosuna ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz.