AVUKATLAR GÜNÜ DÜZENLENDİ
Tarih: 19.04.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 5115

Muş Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir müzik eğlence programı düzenlendi.
Düzenlenen 5 Nisan Avukatlar günü programına, Muş Valisi Ali Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Adalet Komisyonu Başkanı Beytullah Bektaş, Baro Başkanı Sabahattin Göçmen, baroya kayıtlı avukatlar ve davetliler katıldı.
Programında konuşan Muş Baro Başkanı Avukat Sebahattin Göçmen, avukatların hukuki sorun ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözülmesini sağlamakla görevli olduklarını söyleyerek, avukatların hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasına katkı sunan en önemli üç unsurdan biri olduklarını belirtti. Göçmen açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Barolar sadece avukatlık mesleğini ve avukatları kurmakla sınırlı kurumlar değildir. Baro ve avukatlar toplumsal değişime ve özgürlüklerin genişletilmesine ve toplumsal sorunların çözümünde öncülük eden kurumlardır. Muş Barosu olarak geçen dönem bulanık ilçemizde yaşanan hukuk dışı uygulamalar karşısında doğru bir hukuki duruş sergiledik. Baromuz Bulanık dosyasının samsun’dan Ankara’ya alınmasına öncülük etmiştir. Bu durum ilimizde, bir sivil toplum kuruluşu olarak hak arama anlayışının önemli bir göstergesi olmuştur. Yine ülkemizdeki herkesi ilgilendiren, barış ve huzurun tesisi için sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek, çözüme katkı anlamında önemli çalışmalarımız olmuştur. Bu çalışmalarımız tüm ulusal basın ve ajanslarda yer alarak Türkiye kamuoyuna mal olmuştur.”
Yargı alanında yapılan yargı reformunu Muş Barosu olarak desteklediklerini söyleyen Baro Başkanı Göçmen şöyle konuştu; “Anayasa mahkemesine aday üye seçiminde Türkiye Barolarının seçeceği üç adaydan biri olarak baromuzun kurucu başkanı Avukat Sait Sever seçilmiştir. Muş Barosu'nun ülkemizin genel sorunlarının çözümünde var olabileceğini ispatladık. Türkiye Barolar Birliği Başkanlık seçiminde, Anayasa Mahkemesi aday seçiminde Baromuzun etkin rolünü halkımız ve kurumlarımızca takdirle karşılanmıştır. Baromuz vatandaşlarımızın, kadınların, çocukların ve hak kaybına uğramış tüm mağdur kesimlerin güvenle gelebilecekleri bir hak arama merkezi haline gelmiştir. Ancak çağdaş hukukun üstünlüğünü esas almış, evrensel insan hakları kriterlerine uygun bir anayasa beklentisi toplumu oluşturan tüm kesimlerin ortak istenci haline gelmiştir. Bu çalışmalar için sağlam temeller atılmalıdır. Savunmanın yargı içinde önemini gösteren ve yargının diğer kurucu unsurları ile bütünleşmesini sağlayacak anayasal düzenlemelerin zamanının geldiğini ve geçtiğini düşünüyoruz. Savunmanın, yargının kurucu unsuru olduğunu hükme bağlayan madde anayasal dayanağını bulmalıdır. Bu olmadığı takdirde yargı bütünlüğü eksik kalmaktadır. Muş Barosu olarak önemle vurgulamak istediğimiz diğer bir konu ise herkesin düşüncesini hukuksal- siyasal ve sivil araçlar ile dile getirmesini, çözümün şiddetin yok oluş girdaplarında aramaması gerektiğini önemle belirtmekteyiz” dedi.
Daha sonra Muş'un mahalli sanatçısı Necdet Evren'nin okuduğu birbirinden güzel parçalarla avukatlar gecede halay çekerek eğlendi.HABER49

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

19.04.2024
AV. KADİR KARAÇELİK
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.