Muş Barosundan Roski Katliamı yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması
Tarih: 29.12.2013 22:00:00| Okunma Sayısı: 3702

MUŞ BAROSUNDAN ULUDERE AÇIKLAMASI

MUŞ BAROSUNDAN ULUDERE AÇIKLAMASI haberi

Muş Baro Başkanı Avukat Feridun Taş, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 34 kişinin öldüğü Hava operasyonunda etkin veadil bir soruşturma yapılmadığını iddia etti.

MUŞ - Baro lokalinde avukatlarla birlikte basın açıklaması yapan Feridun Taş, 2 yıl geçmesine rağmen soruşturmada hiçbir mesafe alınmadığını dile getirerek, "Yaşam hakkına yönelik olan bu katliam için etkin ve adil bir soruşturma yapılmadı. Kamuoyu aydınlatılmadı. Bu katliamla ilgili Cumhuriyet savcılarının başlattığı soruşturma sonuçta Askeri Savcılığa intikal ettirildi. Dosyada gizlilik kararı olduğu için de ne yapıldığı/yapılmadığı bilinmemektedir. Roboski'de 34 Kürt'ü katleden failler halen devlet tarafından korunuyor. Bu kişilere bombalama emri verenler, halen hukuka ve kamuoyuna hesap vermiş değildir. İktidar Kürt halkıyla helalleşme Kürt meselesini çözme, ülkede barış ve huzuru tesis etme noktasında bir irade sahibi ise bunu, atacağı somut adımlarla göstermeli ve Roboski'ye kamu vicdanında karşılığı bulacak ve insanların beklentisi olan adaleti gerçekleştirecek bir yaklaşım göstermelidir" dedi.

Roboski'de yaşam hakkının kasten ihlal edildiğini iddia eden Taş, "Öncelikle hukuk ihlallerine son verilmeli ve başta Roboski olmak üzere bölgede yaşanmış tüm faili meçhul cinayetler, gözaltında kaybetme olayları ile ilgili adil etkili ve hızlı soruşturmalar yürütülmeli ve failler yargı önüne çıkarılmalıdır. İkinci yıl dönümü nedeniyle Roboski Katliamı'nı şiddetle kınıyor, mağdur ailelerin acısını paylaşıyor, kamuoyunu ve tüm hukukçuları bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.(İHA)

MUŞ-BAROSUNDAN-ULUDERE-AÇIKLAMASI

<<<Mart 2024><<