BÖLGE BAROLARI TOPLANTISI
Tarih: 1.10.2012 23:00:00| Okunma Sayısı: 3045

BASINA ve KAMUOYUNA

30 Eylül 2012 Tarihinde Bölge Baroları Dönem Sözcüsü Mardin Barosunun ev sahipliğinde düzenlenen Doğu-Güneydoğu Baro Başkanları toplantısında ülke gündemi değerlendirmiş toplantıda müzakere edilen aşağıdaki hususların kamuoyu ile paylaşılmasına karar verilmiştir.

Kürt sorununa  güvenlik ve asayiş bakış açısı ülkeyi kan gölüne çevirmiş, yüzlerce genç bu çatışmalarda yaşamını yitirmiş, yitirmeye de devam etmektedir. Kaygımız ölümlerin daha da artması ve birlikte yaşama arzusunun da geri dönülmez bir şekilde ortadan kalkmasıdır. Bu nedenle bizler bu çatışma sürecinin derhal sonlandırılması için bir kez daha herkesi sağduyulu davranmaya çağırmaktayız. Gelinen aşama bir kez daha göstermiştir ki sorun bir güvenlik meselesi değildir. Sorun sosyal, ekonomik , siyasal ve psikolojik yönleri olan bir meseledir. Bu meselenin çözülme yöntemi de dünyadaki benzerlerinden de görüldüğü üzere müzakere yöntemidir. Bu çerçevede bizler Bölge Baroları olarak, Oslo benzeri müzakere sürecinin gecikmeksizin derhal başlatılmasının kaçınılmaz olduğunu düşünmekteyiz. Meselenin tüm aktörlerinin de içinde yer aldığı müzakere süreci, zaman geçirilmeksizin derhal başlatılmalıdır. Bütün önyargılardan arındırılmış bir şekilde, geçmiş dönemlerde yaşanan yol kazalarından da ders alınarak başlatılacak bu sürecin, tüm Türkiye halkları için kaçınılmaz belki de son bir şans olarak görmekteyiz. Bölge Baroları olarak da bu süreçte üzerimize düşecek her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu bir kez daha yinelemekteyiz.

Giderek artan güven bunalımının ortadan kaldırılması için;

- ŞİDDETE SON VERİLMELİ!

- Müzakere sürecinin yeniden başlatılarak, bu sürece katkı sağlayacak İmralı da dahil tüm aktörlerin katılımı sağlanmalıdır.

- Başta tutuklu meslektaşlarımızın ve tutuklu binlerce Kürt siyasetçinin serbest bırakılmasına yönelik adımlar atılmalı,

- Sivil toplum örgütlerinin yürütmüş olduğu barış faaliyetlerine olanak sağlanmalı, bu çalışmalardan yararlanılmalıdır.

- Çatışan tarafların çatışma alanlarından uzak durmasını, birbirileriyle temas koşullarını ortadan kaldıracak tedbirlerin derhal hayata geçirilmesini, toplumsal barışa giden yolun ilk adımı olarak görmekteyiz.

Keza son dönemlerde çok sayıda güvenlik görevlisi ve sivil yurttaş da PKK tarafından alıkonulmaktadır. Nitekim Hakkari Barosuna bağlı olarak faaliyet gösteren meslektaşımız Abdülmecit TARHAN Yaklaşık 1 aydan bu yana örgüt tarafından alıkonulmuş ve akıbetinden haber alınamamaktadır. Bizler hukuk örgütleri olarak, her ne koşulda olursa olsun her türlü yaşam hakkı ihlali ve kişi güvenliği ve özgürlüğünü tehdit eden her türlü eylemlere karşıyız. Bu çerçevede başta meslektaşımız Abdülmecit TARHAN olmak üzere örgüt tarafından alıkonulan tüm yurttaşların derhal serbest bırakılmasını talep etmekteyiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

ADIYAMAN BAROSU  -  AĞRI BAROSU  -  BATMAN BAROSU  -  BİNGÖL BAROSU  -  BİTLİS BAROSU  -  DİYARBAKIR BAROSU  -HAKKARİ BAROSU –  IĞDIR BAROSU   –   KARS BAROSU   –  MARDİN BAROSU   –  MUŞ BAROSU   –  SİİRT BAROSU –  ŞANLIURFA BAROSU  -  ŞIRNAK BAROSU   –   TUNCELİ BAROSU   –  VAN BAROSU

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

25.04.2024
AV. KADİR KARAÇELİK
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.