2018-2019 ADLİ YIL AÇILIŞI BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 3.09.2018| Okunma Sayısı: 1506

BASINA VE KAMUOYUNA

Ülkemiz değişen Cumhurbaşkanı Hükümet sistemi ile Kalıcılaşan olağan üstü hal ile perçinleşen anti demokratik uygulamalar maalesef rutin ve kanıksanır duruma gelmiştir.İnsanların en son sığınağı olan  hukuk ve yargı, siyasi iktidarin aracı haline getirilmek istendiği için güvenli liman olmaktan çıkmıştır. Bir başka söyleyişle, adalet kılıcı tahakküm aracı olarak kullanılmaya başlanmıstir.Hukuk devletinin vazgeçilmezi olan yargı bağımsızlığının ortadan kalktığı, savunmasız yargı hayallerinin kurulduğu  bir yola girmiş bulunmaktayız.Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, ifade ve basın özgürlüğü, demokrasi gibi evrensel değerlendirme ölçütlerine göre  özgür olmayan ülkeler arasında sayılır olduk.Bunun en karikatürize edilmiş örneği "ver papazı,al papazi"örneğinde teceli bulmuştur.Sanki yargı yokmuş gibi davranılmaktadır.Nereden ve  kimden gelirse gelsin baskıya karşı direnişin sembolu olan biz Avukatların beklentileri; yarınlarımız için gerçek bir hukuk devleti inşa edilmeli, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı sağlanmalı, adil yargılanma, hukuk güvenliği gibi kavramlara işlerlik kazandırılmalıdır. Yurttaşların hak arama özgürlüğünün aracısı,temsilcisi ve vekili  olan biz Avukatların, katlanılamaz ve taşınamaz bir boyuta gelen ekonomik ve mesleki sorunlarımız başta olmak üzere, bütün sorunlarımız derhal çözülmesini bekliyoruz.Adaleti, özgürlüğü,demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü savunan bütün Avukat, Savcı, Yargıç meslektaşlarımızın   yeni adli yılını kutlar,Herkese adil ve başarılı bir yıl diliyoruz.

MUŞ BARO BAŞKANLIĞI

<<<Mart 2024><<